OSNOVNE TEHNIKE IZDELAVE NAKITA IZ STEKLA (LAMPWORK)

Lampwork tehnika, znana tudi kot kraljica stekla, se uči celo življenje. Kompleksna, magična tehnika taljenja in pihanja stekla, ki vam bo dokazala, da obstaja veliko dimenzij. Nešteto jih boste videli v steklu, skozi svetlobo in barve. Lampwork tehnika je, dokazano, neka vrsta meditacije, odsotnost misli, prisotnost v sedanjem trenutku in veliko zabave.

Začetni tečaj traja tri dni, po štiri ure. Po uvodnem delu, ki vključuje varstvo pri delu in praktično predstavitev celotne opreme, prehajamo na izdelavo prve kroglice. Učimo se priprave steklenih palic, nastavljanja ustreznega plamena, ogrevanja, uporabe, hlajenja. Postopoma prehajamo od najpreprostejših oblik do zapletenih in večjih. Učimo se pomakanja srebrne žice, folije, emajla, dekoracije s tankimi steklenimi palicami (stringer work), štrlečih oblik, vleke točk v oblike in prevleke kroglic s transparentnim steklom, vse s ciljem optičnega učinka. Na koncu kroglice čistimo in pripravljamo za uporabo.

Po tem tečaju boste sposobni popolnoma samostojno narediti kroglice in oblike od stekla, z vsemi tehnikami, od preprostejših do zmerno zahtevnih.

Trajanje tečajaTri dni po ŠTIRI ure približno.
Cena280 evrov
InštruktoricaMilica Bubanja, oblikovalka nakita iz stekla
Način podučevanjaIndividualno

Za informacije, pripombe ali prijave, pišite TUKAJ

NADALJEVALNI TEČAJI IZDELAVE NAKITA IZ STEKLA (LAMPWORK) 

Po končanem začetnem tečaju in po vsaj nekaj mesečni samostojni praksi lahko nadaljujete z naprednimi lampwork tehnikami. Te vključujejo poslikavo kroglic z emajli in s steklenimi nitkami, tankimi kot las. Tukaj delamo na natančnosti, pri čemer se opiramo na bližino ognja in hitrost aplikacije. Napredne tehnike vključujejo tudi delo s steklenimi palicami, ki imajo v sebi visok odstotek srebra in ki proizvajajo prečudovite učinke, v skladu z metodo aplikacije in nastavljanjem plamena.

Kot napredno delavnico lahko izberete tudi izdelavo prstena, murrini- ja.

Trajanje tečajaOdvisno od dogovora
Cena100 evrov za en dan
InštruktoricaMilica Bubanja – oblikovalka nakita iz stekla
Način podučevanjaIndividualno

Za informacije, pripombe ali prijave, pišite TUKAJ

Pin It on Pinterest

Share This

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni

o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijava je bila uspešna