KAJ JE SREBRNA GLINA (Art Clay Silver)?

Ali ste vedeli, da la lahko s kratkim izobraževanjem in z minimalno naložbo v svojem domu izdelate prelep nakit od čistega srebra? Art clay silver je inovativni japonski material, ki se oblikuje kot modelirna masa. Vsebuje mikronske delce čistega srebra, organske spojine in vodo.

Tekom peke organske spojine izparijo, mikronski delci pa se spojijo tako, da oblikujejo plemenito kovino – srebro čistoče .999. Po tem se obdeluje kot katerakoli kovina. Srebrna glina se peče z navadnim brenerjem na plin ali v peči. Kovina v glini je popolnoma spremenila klasično juvelirstvo.

 

Tehnike srebrne gline se lahko uporabljajo samostojno za izdelavo nakita ali kot dodatek tradicionalnim tehnikam izdelave nakita od plemenitih kovin. Srebrna glina je našla svojo pot tudi pri okraševanju fizije stekla, porcelana in keramike. Delavnice so neodvisne ena od druge, vendar se dopolnjujejo.

Razen srebrne, imamo še bronasto, jekleno in bakreno glino.

 

OSNOVNE TEHNIKE IZDELAVE NAKITA IZ SREBRNE GLINE (ART CLAY SILVER)

Tečaj je primeren za začetnike v izdelavi nakita iz srebrne gline. Naučene tehnike je mogoče zlahka uporabiti tudi za druge kovinske gline (baker, bron, jeklo, aluminij, itd ..) Tečaj sestavljajo štirje projekti in je zasnovan tako, da lahko posameznik po njem popolnoma samostojno oblikuje nakit izdelan iz tega materiala.

  • Prvi projekt: Izdelava kalupa.
  • Drugi projekt: Izdelava uhanov s pomočjo teksture in šablone.
  • Tretji projekt: Izdelava prstena in dekoracija z injekcijo.
  • Četrti projekt: Prostoročno oblikovanje – samo z rokami.

Tečaj se bolj osredotoča na učenje tehnike, kot na sam dizajn. Art Clay Silver je namreč drag material, zato je poudarek začetnega tečaja na pravilni uporabi, shranjevanju in recikliranju te dragocene mase za modeliranje, nato pa tudi na učenju preprostih tehnik, ki so podlaga za napredne, kompleksne tehnike. Učenje lahko nadaljujete skozi samostojno raziskavo materiala, ali pa na kateri izmed naprednih delavnic, ki so na voljo. Za informacije, pripombe ali prijave, pišite TUKAJ.

 

Trajanje tečajaTri dni po tri ure približno.
Cena220 evrov (popusti na dva ali več udeležencev)
InštruktoricaMilica Bubanja, certificirani mednarodni inštruktor za Art Clay Silver.
Način podučevanjaIndividualno ali v majhni skupini.

UPORABA SREBRNE GLINE V TRADICIONALNI OBDELAVI KOVIN

IN UGRADNJO KAMNA 

Pri nekaterih projektih zahteva oblikovanje natančnost, moč, hitrost in tudi varčevanje materialov. Zato bo ta delavnica odprla povsem nov način razmišljanja o izdelavi nakita. Ko se spoznamo s tradicionalno obdelavo kovin in jo vpeljemo v delo s srebrno glino, dobi delo popolnoma novo dimenzijo.Usklajujemo funkcijo srebrne gline, ki ponuja možnost kiparskega dela, s trdnostjo in prožnostjo pločevine in žice.

Usposabljanje vključuje preprostejše tehnike tradicionalne obdelave kovin, kot so rezanje s škarjami ali z zlatarsko žago, kovanje, spajkanje na tradicionalen način, poliranje in čiščenje srebrne žice in pločevine. Na koncu po želji patiniramo in zaščitimo patino. V tem tečaju se bomo naučili, kako vgradimo kamne, ki jih ne moremo peči skupaj z Art Clay-em, zaradi svoje občutljivosti na toploto.

Tečaj je sestavljen iz dveh kosov nakita. Prvi je medaljon in vključuje tehnike spajkanja srebrne pločevine, žice in srebrne gline. Drugi je prsten, ki vključuje vse navedeno in vgradnjo kamna (kabošona).

Za informacije, pripombe ali prijave, pišite TUKAJ

 

Trajanje tečajaDva dni po čtiri ure približno.
Cena210 evrov (popusti na dva ali več udeležencev)
InštruktoricaMilica Bubanja, certificirani mednarodni inštruktor za Art Clay Silver.
Način podučevanjaIndividualno ali v majhni skupini.

NAPREDNE TEHNIKE KONSTRUKCIJE VOTLIH OBLIK

 

Če želite dvigniti raven svojega znanja izdelave nakita na višjo raven in če si želite pridobiti praktično znanje o tem, kako izdelati kompleksne kose nakita, potem je ta tečaj pravšnji za vas. Ta napredni tečaj je namenjen tistim, ki so že spoznali osnovne tehnike izdelave nakita od srebrne gline do ravni samostojnega dela.
V tej napredni delavnici se bomo ukvarjali z različnimi načini gradnje votlih oblik od srebrne gline.
Votle oblike zagotavljajo nešteto možnosti za oblikovanje nakita.  Od njih nastajajo kroglice, organsko izdelane oblike zapredka, prstani, starinski čuvaji slik z mehanizmom. Votle oblike so lahko v obliki pravokotnika, žoge, tube ali drugih asimetričnih oblik.
Oblikovanje votlih oblik bo vsekakor vodilo vaše veščine na višjo raven in odprlo vrata inovativnemu načinu oblikovanja nakita.
Naučili se boste kako:
– načrtovati celoten postopek izdelave,
– izdelati stene pravilne debelosti za vsak kos nakita posebej,
– spajati posamezne dele in tvoriti votlo celoto,
– izračunati odstotek krčenja srebrne gline pri peki kompleksnih votlih oblik,
– vdelati mehanizme za odpiranje in zapiranje (po želji).
BONUS: predstavitev fuzije zlate folije na srebro, po stari korejski tehniki Keum-Bo.

 

Za informacije, pripombe ali prijave, pišite TUKAJ

 

Trajanje tečajaEn dan, intenzivno, 9h – 17h, z odmorom za kosilo
Cena160 evrov (DDV je že v ceni)
InštruktoricaMilica Bubanja, certificirani mednarodni inštruktor za Art Clay Silver.
Način podučevanjaV majhni skupini ali od 2 do 4 osebe.

Pin It on Pinterest

Share This

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni

o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijava je bila uspešna