KONCEPT

Šola oblikovanja nakita je nastala kot odgovor na potrebo sodobnega človeka, da vrne toploto in posebnost predmetom, ki jih nosi. V zadnjih letih se prednost daje izdelkom izdelanim v majhnih, neodvisnih delavnicah, kjer je umetnik hkrati tudi mojster. Zavest o potrebi ohranjanja umetnostnih obrti je vse bolj prisotna v družbi, ki je prenasičena z množično proizvodnjo brez duha in sporočila.

Poleg idej in talenta je potrebno obvladati tehnike izdelave nakita na strokovni ravni, ki zagotavljajo visoko kakovost samostojne izdelave. Vse to lahko dobite v naši šoli.

ZAKAJ NAŠA ŠOLA?

Pri nas se lahko naučite tradicionalne tehnike, kot so kovanje in litje kovin, emajliranje, pihanje stekla, do sodobnih tehnologij, kot so kovine v glini. Poudarjamo uporabo stoletja starih tehnik na sodobno oblikovan nakit, prilagojen okusu sodobnega človeka.

Usposabljanje je zasnovano tako, da sledi udeležencu od uvodnih delavnic vse do kompleksnih, kombiniranih tehnik in materialov. Skozi individualne in skupinske tečaje skozi vse leto napredujete v lastnem ritmu, vendar z našim mentorstvom.

Po vaši izbiri lahko izberete eno ali sklop delavnic, ki vas bo popeljal do želenega cilja, pa naj gre za hobi, za čas, ki ga namenite svoji sprostitvi in kreativnemu izražanju, ali za profesionalno ukvarjanje z dizajnom in izdelavo nakita. Zelo smo ponosni, da so skozi naše tečaje šli mnogi uspešni oblikovalci, katerim smo pomagali, da svoje ideje praktično izrazijo.

KJE POTEKAJO TEČAJI?

Tečaji potekajo v Ljubljani, v studiu oblikovalke nakita Milice Bubanja, v sodelovanju z gostujočimi oblikovalci iz Slovenije in tujine. Tečaji potekajo tudi na drugih lokacijah, če se oblikuje skupina z zadostnim številom udeležencev.

Za informacije, pripombe ali prijave, pišite TUKAJ

Pin It on Pinterest

Share This

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni

o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijava je bila uspešna