Milica Bubanja

Milica Bubanja

Oblikovalka nakita

Iskanje idealnega materiala se je končalo z odkritjem Art Clay Silver – inovativne japonske kovine v glini. Slednja ji je ponudila možnost za dizajniranje nakita od plemenitih kovin z uporabo tehnik mas za modeliranje. Kakor se je dizajn razvijal, tako je vnašala tudi tehnike tradicionalnega juvelirstva. Sledili so tečaji v tujini in v letu 2010 je v Milanu končala usposabljanje za mednarodnega inštruktorja za Art Clay Silver. Učila se je tudi v Italiji in Nemčiji, in sicer tradicionalno lampwork tehniko stekla s strani najboljših svetovnih mojstrov. V zadnjih letih v svojem malem studiu v Ljubljani ustvarja nakit, ki združuje steklo, porcelan in kovine. Tu izvaja redne individualne in skupinske delavnice izdelave nakita, skupaj z gostujočimi domačimi in tujimi inštruktorji. Trdno je prepričana, da moč ni v skrivanju, temveč v delitvi in razširjanju znanja.
Več na milicabubanja.com ali Instagram #milicabubanjajewelry

Dalija Sega

Dalija Sega

Oblikovalka nakita

Dalija Sega je diplomirama kiparka, zato se sodobnega odlikovanja nakita loteva skozi pogled kiparja in ga tako tudi ustvarja. Sodobni nakit oblikuje že 10 let in ima za seboj veliko razstav pri nas in po svetu. Vsak njen  kos je miniaturen kiparski unikatni izdelek, ustvarjen iz srebra ali zlata. Pri oblikovanju uporablja emajl, prav tako drage in poldrage kamne.Ideje črpa predvsem iz narave, da bi poudarila lepoto, ki nam je včasih skrita.Njena dela so organskih oblik, nekatera malce groba, vendar se njihova resnična lepota pokaže v detajlih.Od lastnika ali gledalca zahtevajo bližino in zanimanje, saj lahko v njih vedno odkrije kakšno novo zgodbo.Ves njen nakit je moja osebna izpoved in pripoved, zato je namenjen vsakomur, ki mu želi prisluhniti.

Nenad Stojaković

Nenad Stojaković

Oblikovalec nakita

Letu 2009 je diplomiral na Accademii Riaci v Firencah, na oddelku za izdelavo in dizajn klasičnega srebrnega nakita. Od leta 2010 v Beogradu še naprej raziskuje možnosti kovin, tako srebra kot tudi aluminija, bakra in medenine. Dizajn temelji na geometričnih oblikah, pri čemer uporablja tehniko, ki jo je sam razvil. Prav tako izdeluje tudi organske oblike, pri čemer uporablja samo naravo kovine. Obliko od kovine dopolnjuje s poldragimi in dragimi kamni (obdelanimi in neobdelanimi), s porcelanom in s steklom v klasičnem in modernem setingu. Danes večinoma izdeluje prstane kot obliko, ki najbolj izziva. Pri tem se trudi, da bi to bile skulpture, ki se nosijo na roki. Verjame, da je v korenu besede »jewelry«, francoska beseda za veselje. Zato se trudi, da bi ta občutek vzbudil pri tistemu, ki nosi njegov nakit.

Pin It on Pinterest

Share This

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni

o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijava je bila uspešna